Nieuwe starter: Van Rooij Distributie

Wij zijn meer dan blij jullie weer eens een nieuwe starter te kunnen aankondigen: Van Rooij Distributie heeft vanaf nu AREA071 als zijn vaste adres. We waren al buren, Van Rooij Distributie heeft haar logistieke ruimte beneden in ons pand, en zijn blij dat wij deze band hebben kunnen verstevigen. Beter een goede buur.. Enfin, Wij heten directeur Carlos van Rooij uiteraard van harte welkom en wensen hem veel succes!

Spreciale vermelding voor Van Benschop Catering

Ze verzorgen ons iedere dag weer maar zoals vaker werden wij bij AREA071 weer verblijd door onze huiscateraar met een heerlijke verse saté maaltijd. Kijk, ook dat is ondernemen. Wat voor elkaar over hebben. We willen Van Benschop hierbij dan ook extra danken voor zijn niet aflatende inzet ten behoeve van ons concept. Inzet die wij belonen door ook Van Benschop overal waar wij kunnen aan te bevelen. Een kwestie van gunnen!

#COMON project gestart met Hogeschool Leiden

Na een succesvolle eerste keer vorig jaar konden wij bijna niet wachten om ook dit jaar mee te doen aan het #comon project van de opleiding communicatie van onze partner Hogeschool Leiden. Gelukkig kregen wij enkele weken geleden een telefoontje van directeur Peter Duijvestein van Leiden Communicatiestad (coördinator comon project) dat het weer zover was. Afgelopen twee dagen hebben wij 100 studenten op onze locatie mogen verwelkomen voor een bedrijfsbezoek met mini opdracht. We zijn nu druk bezig met de definitieve omschrijving van de door ons uit te zetten #comon opdracht en wij verzekeren jullie dat het wederom een aansprekende zal zijn! Leuk project, leuke studenten en natuurlijk een leuk resultaat. En daarmee doelen wij uiteraard ook op het zeer succesvolle en qua verzorging uitstekende boottochtje ter afsluiting. Kortom, wij hebben er zin an!

Inhoudelijk programma AREA071

AREA071 kent ook een inhoudelijk programma op locatie met onder meer het vaste spreekuur van Fred Stroombergen van Grant Thornton. Extra trots zijn wij op het feit dat ook onze eigen ondernemers hun steentje aan dit programma willen bijdragen. Zowel Rene Ducaneaux van Kenneth Smith Training en Kevin Beeftink van 2TPT bieden het e.e.a. aan. Deelname is gratis en vrijblijvend en het aantal plaatsen is zeer gelimiteerd! Grijp deze kans en meld je aan voor de volgende trainingen:

Masterclasses 2TPT Link Datum Van / tot
Masterclass: Verantwoord online geld uitgeven en verdienen reserveren vrijdag 8 februari 2013 14:00u – 16:00u
Masterclass: Online ROI in SEA, SEO en Social Media reserveren vrijdag 22 februari 2013 14:00u – 16:00u
Masterclass: Succesvol bloggen (voor je bezoeker én Google) reserveren vrijdag 8 maart 2013 14:00u – 16:00u
Masterclass: Vindbaar worden in zoekmachines anno 2013 reserveren vrijdag 22 maart 2013 14:00u – 16:00u
 
Miniclasses 2 TPT Datum Van / tot
Miniclass: Crashcourse CMS en PMS systemen anno 2013 reserveren vrijdag 15 februari 2013 14:00u – 16:00u
Miniclass: Crashcourse WordPress voor het MKB reserveren vrijdag 1 maart 2013 14:00u – 16:00u
Miniclass: Crashcourse Google AdWords en Google Analytics reserveren vrijdag 15 maart 2013 14:00u – 16:00u
Miniclass: Crashcourse online ROI model door 2tpt reserveren vrijdag 30 maart 2013 14:00u – 16:00u
 
Rene Ducaneaux Datum Van / tot
Training commerciele vaardigheden reserveren vrijdag 15 februari 2013 13.00u – 16.30u

 

Voor alle onderdelen geldt dat het aantal beschikbare plaatsen zeer beperkt is! Grijp je kans en meld je aan.

VOL=VOL

Blog op ondernemend Leiden: De zin van onzin.

In deze tijd een onderneming starten getuigt van lef. In deze tijd iets nieuws verzinnen ook. Veel ondernemers met ambitieuze plannen worden door de passieve meerderheid a priori voor gek versleten. Die ervaring hebben wij allemaal. Zonder ondernemerschap en lef geen innovatie en groei. Zonder ondernemerschap en lef geen miljonairs en geen faillissementen. Ondernemerschap kan, mag en moet ver gaan. Al zitten er uiteraard wel grenzen aan. Waar ligt de grens tussen zin en onzin?

Een toepasselijk voorbeeld van onzin is natuurlijk groene ondernemer Pieter Kos met zijn volhardende kabelbaan illusie. Vanuit zijn eigen groene universum (Kosmos), niet gehinderd door enige zwaartekracht, lanceert Pieter zijn eigen proefballon. Een op het eerste gezicht sympathiek idee dat onschadelijk lijkt. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Allereerst wordt onder het mom van ‘out of the box’ denken van het complete bereikbaarheidsdossier een karikatuur gemaakt. Wel een kabelbaan maar geen asfalt met parkeergelegenheid. Altijd tegen welke aantasting van (natuur- en/of stads)gezichten dan ook, behalve met totaal niet in een omgeving passende objecten als kabelbanen en windmolens. Pieter komt met een oplossing voor een niet bestaand probleem, geredeneerd vanuit slechts een minuscuul facet uit een complex, fundamenteel en veel groter probleemdossier: Bereikbaarheid van de Leidse regio. Van een steeds beperkter winkelaanbod in het centrum, leegstand op de overige bedrijfsterreinen, tot een verkeersinfarct daar naar toe. Een probleem dat vraagt om een oplossing in de vorm van een regionale totaalvisie en dito uitvoeringsplan. Of loopt er straks ook een kabel richting IKEA bij ons in Leiderdorp? In ieder geval wel hoog. Nu nog waardig.

Wat zou dan als zinvol of zinnig gelden? Het eerste dat mij gelijk te binnen schiet is natuurlijk het Stadslab. Een organisatie die weliswaar geheel out of the box denkt, maar tegelijkertijd de juiste snaar raakt en daarmee aansluiting vindt op bestaande (maatschappelijke) infrastructuur. Een bundeling van creativiteit, brede samenwerking en gebruik makend van de bestaande kracht van de stad. En zonder het aangezicht of de historische waarde ervan geweld aan te doen. Een goed voorbeeld is natuurlijk het Singelpark maar ook de inzet om de Breestraat weer op het juiste niveau te krijgen getuigt van innovatiekracht gecombineerd met gezonde realiteitszin. En ondernemerschap. Met een breed draagvlak, onder meer door veel andere partners erbij te betrekken.

Is het idee van Pieter dan helemaal zinloos? Het antwoord hierop luidt natuurlijk nee. De meeste onzin op dit gebied komt voort uit goede bedoelingen en betrokkenheid. Zo ook het idee van de kabelbaan. Oprechte zorgen om milieu, stedelijke problematiek en politieke inzet vallen louter te waarderen. Dat geldt wat mij betreft minder voor de aangedragen oplossingsrichting maar ach.

Ik pleit ervoor dat in deze het echte ondernemerschap wordt omarmd en gestimuleerd en niet het onzinnige. Alleen in combinatie met een economisch bloeiende regio kunnen ondernemers zoals Pieter tot het einde der tijden in staat worden gesteld hun op zichzelf nuttige en creatieve proefballonnen te lanceren.

Een prettig weekend!